E krijoi dy vjet para vdekjes, “Buste de femme” e Pikasos del në ankand në Këln

86
Sigal

Piktura e Pablo Picasso “Buste de femme” (”Bust gruaje”), të cilën ai e krijoi dy vjet para vdekjes së tij në 1971, do të dalë sot në ankand në qytetin gjerman të Këlnit për një vlerë prej 1,5 milionë eurosh deri në 2.5 milionë euro.

Bëhet fjalë për “Buste de femme” (Busti i gruas) i vitit 1971, tha shtëpia e ankandeve Van Ham. “Ndoshta një pikturë nga Pablo Picasso nuk është ofruar kurrë në tregun gjerman të ankandeve,” tha drejtuesi i ankandit Robert van den Valentyn.

Në foto mund të dallohet gruaja e dytë e Picasso-s, Jacqueline Roque. Kjo pikturë vjen nga një koleksion i rëndësishëm privat gjerman. Ndër më shumë se 600 veprat me një vëllim total mbi dhjetë milionë euro janë veprat e Louise Bourgeois, Paul Klee, Sigmar Polke, Egon Schiele dhe Kurt Schwitters. Ankandi pranveror i Van Hamit të këtij viti do të mbahet më 5 dhe 6 qershor.

Newsflash Picassopaintingmillions 01 811x1024 1

”Është hera e parë në të paktën 25 vjet që një pikturë e madhe e artistit spanjoll del në ankand në Gjermani”, sipas shtëpisë së ankandit ”Van Ham”.

Picasso, i cili vdiq 50 vjet më parë, krijoi gjithsej 400 portrete të Roque. Ish-shitësja e qeramikës më vonë i ndaloi fëmijët e tij të merrnin pjesë në shërbimin e varrimit të Picasso-s. Ajo vdiq në vitin 1986.