“Zaptimi” i bregdetit nga çadrat private, Greqia do të përdorë satelitët dhe inteligjencën artificiale për të gjetur shkelësit

17
Sigal

Greqia do të përdorë satelitët dhe inteligjencën artificiale për të goditur zaptimin e plazheve të saj me shezlongë privatë gjatë sezonit veror.

Qeveria e Greqisë po nis një program të ri që do të përdorë të dhënat satelitore për të gjurmuar shkeljet e ligjeve të diskutueshme të vendit për përdorimin e plazheve, raportoi Ekathimerini .

Sipas sistemit aktual, qeveria normalisht i lejon bizneset të marrin me qira deri në 50% të plazheve publike dhe vetëm 30% të zonave të mbrojtura nga rregulloret e BE-së.

Megjithatë, në realitet bizneset kanë kapitalizuar nga zbatimi i dobët dhe shpesh zënë shumë më tepër hapësirë ​​sesa japin me qira.

Për më tepër, ata përpiqen të ndalojnë klientët që nuk paguajnë dhe shpesh i shtyjnë të paguajnë për çadra dhe shezlongë.

Bizneset përgjatë brigjeve të shumta të Greqisë konsiderohen si shkelësit më të këqij, me kritikët që i akuzojnë ata për krijimin e plazheve private duke përdorur tokën publike dhe duke paguar qindra dollarë në ditë.

Nga qershori, qeveria po godet shkelësit e dyshuar falë marrëveshjes me Universitetin e Egjeut. Marrëveshja do të përfshijë një model inteligjence artificiale që ‘mëson’ se si të dallojë shkelësit gjatë verës.