Zbulohet sekreti i dashurisë së vërtetë

302
Dashuria e vërtetë është një temë që prek pjesën më të madhe të njerëzve. Shumë prej historive të bukura dhe afatgjata nisin nga miqësia. Është vërtetuar shkencërisht se sa më shumë të njohësh një njeri, aq më tërheqës të duket.

Sipas një studimi të bërë nga Universiteti i Texas, u vu re se studentët janë dashuruar me miqtë e tyre të ngushtë. “Ndjenja e pastër e miqësisë ju lejon që të shihni karakterin e dikujt para se të përfshiheni në qëllime seksuale,” – ka thënë eksperti Mattheë Hussey për Independent.

Ai shtoi se marrëdhëniet më të qëndrueshme, duke përfunduar në martesa të përjetshme kanë të bëjnë më shumë me komunikimin dhe shoqërinë sesa seksualitetin.