Flet për “Telegraf” Rektorja e Universitetit të Durrësit Prof.Dr Kseanela Sotirofski, impresionet, arritjet dhe objektivat

457
Sigal

Flet për “Telegraf” Rektorja e Universitetit të Durrësit Prof.Dr Kseanela Sotirofski
“Universiteti ‘Aleksandër Moisiu’ një institucion me bazë kërkimin shkencor”
Bisedoi Artur AJAZI
Në një intervistë për “Telegraf” zonja Kseanela Sotirofski, Rektorja re e Universitetit “A.Moisiu” në Durrës, ka renditur disa prej problemeve me të cilat ajo është ndeshur sapo ka ardhur në detyrën e re, arritjet, 10 vjetorin e UAMD, synimet dhe përparësitë e saj dhe stafit të atij institucioni të arsimit të lartë. 
Më tej Sotirofski flet për impresionet e para, problemet , arritjet dhe synimet e saj.

Zonja Kseanela ju keni fituar vitin e kaluar garën dhe jeni sot Rektorja e Universitetit “A.Moisiu” në Durrës, cilat janë  impresionet e para, problemet , arritjet dhe synimet tuaja?
Universiteti i Durrësit, ka hapur dyert për studentët e parë të tij në vitin akademik 2006-2007,  ku , filluan studimet rreth  1 mijë studentë nga i gjithë vendi. Ne sapo kemi kremtuar 10 vjetorin e UAMD,  dhe mund t’ju them se,  numri i studentëve ka arritur në mbi 15508, nëpërmjet statistikave vërehet dukshëm një rritje e kërkesave, standardeve dhe cilësisë së studentëve…

Për më tepër në botimin e nesërm të gazetës “Telegraf”