Bleta e rrallë britanike nën kërcënim, drejt zhdukjes habitati i saj

427

Bleta më e rrallë në Britani është nën kërcënim për shkak të humbjes së habitatit të vet pasi që gjendet vetëm në një vend.

Bleta me gjashtë rrathë të zinj në trupin e saj, është kapur në shkëmbinjtë e Prawle Point në South Devon, Britani.

Bleta e rrallë ndodhet vetëm në një vend në Anglinë Jugore. Nomadet njihen si bletë të “çmendura”, ndërsa vendosin vezët e tyre në foletë e bletëve të tjera.

Kur larva e nomadëve nxirret, ha ushqimet e polenit që mbledhin bletët për të vegjlit e tyre.

Kjo lloj blete momentalisht është e kërcënuar për ekzistencën e saj, pasi ushqehet vetëm me disa lule të egra në familjen e bizeleve.

Dhe ndërsa bletët nomade nuk janë zhdukur humbjet në numrin e tyre nomadit tregojnë se kanë pësuar rënie të dukshme në numër.