Akademikët mirënjohje për poetin Çajupi në 85 vjetorin e ndarjes nga jeta

142
Në përvjetorin e 85 të ndarjes nga jeta te poetit të letërsisë shqipe Jeta Andon Zako Cajupi peraqesues te fushes se dijes organizuan një ceremoni në nder kolosit te lertersise shqipe e qe ndikoi ne emancimin e mendesise shqiptare. Zëri i popullit shqiptar….kështu zgjodhi akademiku Jorgo Bulo ta cilesojë poetin Andon Zako Cajupi që veprën e tij ia kushtoi Atdheut dhe dashurisë për të. Vepra e Çajupit ka rëndësi të vecantë në proceset e emancipimit të mendësisë shqiptare tha ai duke e vlerësuar ate si faktor të progresit të letërsisë nga romantizmi në realizëm. Akademikët shprehën mirënjohjen për penen e pazëvendësueshme të poetit të madh Shqiptar Çajupi në ceremoninë e 85 vjetorit të ndajres nga jeta.