Bejte, Na gurra e popullit

  119

   Poezi nga Kapo ÇELA

  Nita, vajzë punëtore,

  Me higjienë shembullore,

  Punon me shumë kujdes,

  Asnjëherë nuk ka përtesë,

  Në tavolina shkon për ditë,

  E mbasi merr porositë,

  U sjellë kafetë e rakitë.

  Po punon pa përtuar,

  Me ‘Koka Kola’ e ujë të gazuar,

  Me suko dhe amita,

  Punon me zell për dita,

  Tek dyqani i mishit shkon,

  I pret dhe i peshon.

  Kur pushues e klientë ka,

  Bën kuzhinën për sevda.

  Aty janë disa punëtore,

  Që të gjitha shembullore.

  Firma’ Jazet’ u mirëpret,

  Gjithçka këtu ka lezet.

  Nitën e urojmë me dëshirë,

  Që të ketë një fat të mirë.