Skënder Alikaj:Urdhri i gabuar i komandantit dhe pesë ushtarët e kufirit që ngrinë në dëborë duke pritur diversantët që nuk erdh

404

INTERVISTA/ Flet ish- Komisari i Gardës së Republikës, Skënder Alikaj: Si e detyruam bandën e Kosta Filit që të punonte për Sigurimin e Shtetit tonë

(Vijon nga numri i djeshëm)

 “Për pesë shokët tanë që ngrinë në dëborë, te Qafa e Ali Çelës, i gjithë faji ishte i komandantit Rrapo”. Kështu u shpreh dje, ish- Komisari i Gardës së Republikës, Skënder Alikaj, i cili rrëfen sakrificën dhe trimërinë e këtyre ushtarëve për të ndjekur diversantët, deri në Alpe. Më tej ai rrëfen për gjyqin ndaj komandantit dhe për mënyrën sesi e detyruan diversantin Kosat Fili që të punonte për Sigurimin e Shtetit.

 Çfarë ngjarje ndodhi në këtë kohë?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf