Pëllumb Qazimi:Enver Hoxha ka deklaruar që sekretar i Parë i PKSH-së, nuk jam unë, por është Marshalli Tito

552

INTERVISTA/  Flet ish -Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë, Pëllumb Qazimi

Këto ditë në  sallën “Aleks Buda” të Akademisë së Shkencave u promovua libri (në anglisht), “Ushtria Shqiptare 1912-1991” i autorit Pëllumb Qazimi. Në këtë promovim merrnin pjesë, ushtarakë, ish-ushtarakë, akademikë, profesorë, miq dhe të afërm të tij. Ky libër i shkruar në anglisht është një historik i gjithë krijimit dhe zhvillimit të ushtrisë sonë deri në vitet e para të demokracisë. Libri hedh dritë mbi shumë të panjohura kryesisht në periudhën e Skënderbeut, pashallëkun e Janinës e deri në formimin e shtetit të ri shqiptar. Ky libër është botuar në gjuhën angleze në Kroaci dhe së shpejti do të shohë botimin në gjuhën shqipe.

  Ushtria shqiptare 1912-1991, çfarë kishit parasysh për realizimin e këtij libri?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf