Gëzim LOKA/ E pavërteta e zonjës Tefta Cami, komandant i çetës së Dibrës ishte Ahmet Cami

1159
Ishte mbrëmje e vonë e 15 shtatorit 1942, kur në selamllëkun e Myslim Pezës, dy burra, duke pirë nga një gotë raki dhe duke kuvenduar kokë më kokë, po projektonin vizionin e tyre nacionalist mbi flakët e Luftës së Dytë Botërore. Zulma e pushtuesit italian mbi tokën shqiptare kishte arritur kulmin, por kulmin kishte arritur gjithashtu dhe tentativa e një duzine njerëzish, të mbledhur në një parti me emrin PKSH, që po përpiqeshin të ndiznin një qiri në natën e errët pus të pushtimit fashist.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf