Aleksandër Moisiu para vdekjes i kërkon mbretit Zog, shtetësinë shqiptare, zyrtarët gjetën certifikatën 3 vjet më vonë

332

Bashkëkohësit e konsideronin pa atdhe, Stefan Cvajg e quan qytetar nga  Trieste, ndërsa arkivoli u mbështoll me flamurin italian

Në enciklopedinë e shkruar në gjuhën shqipe për Aleksandër Moisiun thuhet se:  “Në vitin 1935, pak kohë para vdekjes së tij, Moisiu kërkoi shtetësinë e Shqipërisë si dhe atë të Italisë. Shqipëria e refuzoi këtë kërkesë, kurse Italia ia dha shtetësinë Moisiut, kur ai ishte i shtrirë në shtratin e vdekjes”.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf