Akademik, Dhimitër Shuteriqi: Kjo kohë është e zonja të vrasë çdo buzëqeshje… edhe poezinë

594

Duke lexuar letërkëmbimet e poetit dhe piktorit Faslli Haliti me akademikët Dhimitër Shuteriqi, Alfred Uçi, por dhe me poetë të nënvleftësuar në monizëm, pashë se edhe pse kushdo ruhej nga ai sistem, poezia dhe poetët e vërtetë gjenin mënyra për të thënë të vërtetën, për të sjellë pranë lexuesit problemet e shumta sociale të kohës. Mes tyre shumë intelektualë e thonin të vërtetën mes tyre, por frika e hakmarrjes ndaj familjes i bënte të ndrydhur. Një nga poetët e guximshëm në atë sistem ishte dhe Faslli Haliti.

….
Për më tepër lexoni Gazetën Telegraf….