Trump, letër Thaçit për 10-vjetorin e pavarësisë së Kosovës, ja çfarë shkruan

396
Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka marrë një letër urimi nga presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, në prag të 10-vjetorit të pavarësisë së Kosovës.
Në letrëm që ia ka dorëzuar ambasadori amerikan në Prishtinë, Greg Delawie, thuhet se “gjatë dhjetë vjetëve të kaluar, Kosova ka bërë hapa të mëdhenj në forcimin e sovranitetit të saj dhe të demokracisë multietnike”.
“Teksa mbetet punë për t’u bërë, ne duartrokasim përparimin tuaj”, ka thënë Trump në letrën e urimit.
“Ndersa shteti juaj po hyn në dekadën e dytë të shtetësisë, Shtetet e Bashkuara janë të vendosura ta ndihmojnë Kosovën në ndërtimin e themelit të parimeve të përbashkëta demokratike, bashkëpunimit rajonal dhe sundimit të ligjit. Në këtë mënyrë, Kosova do të bëjë hapa të mëtejmë drejt integrimit në Komunitetin Perëndimor të Kombeve”, shkruhet në letrën e Trump.
Ai po ashtu ka theksuar se SHBA e sheh Kosovën si partner të rëndësishëm, ndërsa Thaçi e ka falënderuar atë “për urimet e përzemërta dhe përkushtimin e tij për Kosovën”.
“Populli ynë është me shumë me fat që ka një shtet mik kaq të fuqishëm, si SHBA”, ka thënë Thaçi në një postim në Facebook.