“Garat me traktor” po kthehen në sportin e ri kombëtar në Rusi

283

Gara e traktorëve, një ngjarje vjetore e mbajtur në Rostov-on-Don, në Rusinë e Jugut, çdo verë, po kthehet në një sport kombëtar në vend.

RT” shkruan se ky sport po zhvillohet vazhdimisht duke u kthyer nga një shfaqje argëtuese argëtuese në një konkurrencë serioze.

Organizatorët e ‘The Bison Track Show’ këmbëngulin se traktori është mjeti më i përshtatshëm për rrugët ruse, të cilat mbeten problematike në vend.

Çdo vend ka sportin e tij kombëtar që reflekton specifikat e secilit komb: futbollit amerikan në SHBA, kriketi në Angli, luftë me dema në Spanjë, gara me deve në Emiratet e Bashkuara Arabe”, thonë organizatorët e eventit.

“Bison Track Show është bërë një mishërim i pasioneve të Rusisë për garat me shpejtësi dhe temperamentin e pandërprerë, si dhe hapësirat e mëdha të vendit dhe rrugët e këqija”.

Konkursi mbahet që nga viti 2001 dhe “është konvertuar nga një shfaqje zbavitëse në një sport kombëtar, i cili ka rregullat dhe traditat e veta”.

Më shumë se 30 shoferë do të marrin pjesë në garën që do të mbahet më 2 qershor në Rostov-on-Don.