Suplementi Pena Shqiptare/ Izet Shehu : Këputa një yll

247
Sigal

KËPUTA NJË YLL

Këputa një yll në qiell

Dhe e nisa për tek ti.

Të kërkoi, por nuk të gjeti

As në Jug,

As në Veri.

Këputa Arushën e Madhe,

Një skuadër me shtatë yje.

Të kërkoi nëpër livadhe,

Të kërkoi nëpër pyje.

Më në fund

U nisa vetë

I mërzitur nëpër natë.

Kur ti dole krejt e beftë,

Më fine se hën’ e artë.

 

DERISA…

Derisa

Në gjithë këtë planet,

Që rrotullohet në pafundësi

Ka njerëz, që zemra u pëlcet,

Për pak dritë e drejtësi,

Ç’duhet bërë me këtë botë?

Ç’duhet bërë me të gjithë ata,

Që ç’ndodh përqark s’duan ta dinë,

Që s’e kuptojnë një pikë loti,

Që s’e kuptojnë një jetë pelin?

Derisa kjo botë

Të rrokulliset kështu,

Plot padrejtësi edhe mjerim,

Më mirë vidhise tej, o Zot,

Krijo një tjetër rruzullim!