Suplementi Pena Shqiptare/ Agim Xheka: Mirmëngjes, o Dielli im!

15
Sigal

Agim Xheka

Pas pësimit

Ah, moj dorë s’ta dija vlerën,

pse kështu ma mbylle derën?

As cigaren nuk e mban dot

as dhe lugën s’e mbush plot…

Tani që t’i njoha vlerat

s’të dalloj dot nga të tjerat.

Sa më vret mungesa jote

s’e mendova nëpër mote.

Mendimin ta hedh në letër

nuk e bën dot asnjë tjetër.

Pa mendimin jam i vdekur

se dhe zëri më është mekur.

Por unë prap s’dorzohem kurrë

do luftoj sa të ndjehem burrë,

por kërkoj edhe durimin tënd

t’më besosh sa më vret e dhëmb.

Mbahu moj dorë, mos më braktis

në emër të jetës dhe dashurisë.

Në m‘u ngjallshë si dikur

do mësosh ç’forcë ka një burr…

dhe unë të mësoj të vërtetën.

si të të vlerësoj ty dhe jetën…

 

 

Mirmëngjes, o Dielli im!

 

Mirmëngjes, o jetë, o zemër !

Mirmëngjes.

Mirmëngjes, o shpirt i bukurë

Mirmëngjes!

Mirmëngjes o buzë e ëmbël!

Mirmëngjes.

Mirmngjes, moj bel këputur!

Mirmëngjes.

Ti parajsa e lumturisë!

Mirmëngjes.

Mirmëngjes, e shtrenjta ime!

Mirmëngjes.

Ti dashuri e dashurisë!

Mirmëngjes.

Ti aortë e zemrës time !

Mirmëngjes.

Syri i bukur drita ime!

Mirmëngjes!