Mënyra e të ushqyerit është shumë e rëndësishme, ja mënyrat si duhet të përdorim alkoolin, duhanin dhe ushqimet etj..
Shmangni disa ushqime
Disa ndryshime në zakonet e të ushqyerit na lejojnë një tretje më të mirë. Armiku i parë: teprimi me yndyrna shtazore (dhjamë, gjalpë). Për këtë qëllim duhet të shmangni prodhimet e sallamit, mishin e kuq, gatimet me salcë, djathin dhe gjalpin. Yndyrat e mësipërme duan shumë kohë të treten, prandaj ato qëndrojnë shumë gjatë në stomak. ushqime të tjerë fermentohen në sistemin e tretjes dhe provokojnë fryrje të barkut : lakra e zierë, qepa, mashurkat e bardha… Kujdes gjithashtu duhet treguar për ushqimet që shkaktojnë djegie në stomak: gjellëra me erëza pikante, çokollata, mente ose agrume. Në praktikë: Konsumoni sa më pak ushqime të yndyrshme. Por mos kufizoni vajrat bimorë që janë të mirë për shëndetin si ç’është vaji i ullirit, sojës. Mos kufizoni frutat dhe perimet, por veproni gjithmonë sipas tolerancës së organizmit tuaj. Frutat dhe perimet sjellin mjaft mirësi për organizmin tuaj.
Pini gjatë gjithë ditës
…
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf