Cili është ndryshimi ndërmjet alergjisë dhe virozave të stinës?

500
Sigal

Ndryshimi, veçoritë dhe rruga që duhet ndjekur për dallimin e alergjisë dhe virozave normale të stinës

Alergjia respiratore (ose e rrugëve të frymëmarrjes) ka disa karakteristika të përbashkëta me virozat stinore, ashtu sikurse ka edhe disa dallime. Në qoftë se këto njihen nga publiku i gjerë, janë vetë njerëzit që ndërgjegjësohen për t’u drejtuar më herët tek mjeku specialist.

 Karakteristikat e përbashkëta midis alergjive respiratore dhe virozave respiratore të stinës janë:

 1-Rrjedhja e hundëve,

 2-teshtimat,

 3-lotimi i syve,

 4-kolla ngacmuese dhe bezdisëse

 5- disa herë pengesa në frymëmarrje

 6-ulja e aftësisë për punë

 7- çrregullimi i gjumit

 Ndryshimi ose ato veçori që dallojnë alergjinë e rrugëve të frymëmarrjes me virozat e stinës janë:

 1-Në viroza shenjat e mësipërme fillojnë në mënyrë të menjëhershme, ndërsa tek alergjitë shenjat fillojnë më gradualisht.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf