Si të mbroheni nga alergjitë e stinës pranverore

463

INTERVISTA/ Flet për suplementin “Mjeku në familje”, Dr. Bardhyl Vaqarri, mjek alergolog

Ditët e para të pranverës kanë shkaktuar alergji te shumë persona, të cilët i janë drejtuar specialistëve për ndihmë. Poleni i luleve dhe barit që sapo ka mbirë, janë shkaktarët kryesorë të kësaj sëmundjeje shumë bezdisëse. Alergjia në vija të përgjithshme është një reagim armiqësor i sistemit imun ndaj një substance që normalisht do të konsiderohej e padëmshme. Reaksionet alergjike shkaktohen nga ekspozimi ndaj alergjeneve. Një alergjen është një proteinë që organizmi e vlerëson si të huaj dhe të rrezikshme.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf