Vuçiq dhe Thaçi po punojnë për ndarje të shpejtë të Kosovës para zgjedhjeve në SHBA

297
Sigal

Nga Hajro Çini

Abdelaid Woelf, korrespondent në Beograd i gazetës austriake me emër DerStandard, ka publikuar në këtë gazetë një analizë të tij rreth zhvillimeve të dy ditëve të fundit të Kosovës.

Ai analizën e tij e titullon “I dërguari Grenell e trazon qeverinë e Kosovës”. Aty ai argumenton se si Grenell së bashku me Aleskandër Vuçiq dhe Hashim Thaçin punojnë për ta mbyllur sa më shpejt dialogun Kosovë-Serbi me koston e ndarjes së Kosovës. Woelf shkruan qartë, kur thotë se nga kjo marrëveshje del e humbur vetëm Kosova. Madje kritikon edhe qëndrimet e disa anëtarëve të kabinetit të mëparshëm të qeverisë së vendit të tij, Austrisë, në përkrahje të opsionit të ndarjes.

Shpresoj që kjo analizë e një eksperti të çeshtjeve ballkanike me rezidencë në Beograd të bindë disa skeptikë, të cilët analizat e mia i konsiderojnë “teori konspiracioni”, duke mos dashur ta shohin të vërtetën në sy! Por detyra e akademikëve është të thonë të vërtetat, edhe kur këto të vërteta nuk u pëlqejnë miliona njerëzve!

https://apps.derstandard.at/privacywall/story/2000115944199/us-gesandter-grenell-bringt-den-kosovo-in-aufruhr?ref=article&fbclid=IwAR2A61Pq9lSo94pISB1ANOZ0sq8ZqaHx3jr7Q_gcxjA40DvJOujj_BqmO1k