Vladimir Putin nuk e ndal më asgjë, vendimi i fundit e bën president të ‘përjetshëm’

192
Sigal

Këshilli i Federatës Ruse ka miratuar një legjislacionn që do të lejojë Presidentin Vladimir Putin dhe ish-Presidenti Dmitry Medvedev të kandidojë për presidencën në dy zgjedhje të tjera.

Sipas mediave të huaja, legjislacioni thotë se një qytetar rus, i cili ka mbajtur presidencën për dy mandate nuk mund të rizgjidhet për një mandat tjetër. Sidoqoftë, kjo kërkesë nuk vlen për personin që mbante presidencën në kohën kur ndryshimet përkatëse të kushtetutës ruse hynë në fuqi.

Kjo rivendosje e kushteve presidenciale të Putinit do të thotë se ai mund të qëndrojë në pushtet deri në vitin 2036. Tani, pritet vetëm që presidenti rus të nënshkruajë projekt-ligjin.