Tre ish-Presidentët letër Metës: Presidenti të zgjidhet nga populli

440
Tre ish-presidentët e Republikës së Shqipërisë, Rexhep Mejdani, Alfred Moisiu dhe Bamir Topi i kanë dërguar një letër kreut të Kuvendit, Ilir Meta për reformën në drejtësi. Në letrën e cila i drejtohet edhe grupeve parlamentare dhe Komisionit të Reformës për Drejtësi, Rexhep Mejdani, Alfred Moisiu dhe Bamir Topi, shtrojnë tre probleme kryesore, miratimin e reformës në drejtësi, sistemin zgjedhor dhe zgjedhjen e Presidentit drejtpërdrejt nga populli.
“Është dhe mbetet jetike për vendimin dhe realizimin dhe në kohë i reformës në drejtësi. Përpjekja e ekspertëve tanë dhe të partnerëve ndërkombëtarë përfshirë Komisionin e Venecias për jetësimin e reformës meritojnë vlerësim dhe dhe konfirmim me vullnet të qartë politik nga partitë politike parlamentare”, thuhet në letrën e tre ish-Presidentëve.
Mesazhi i 3 Presidenteve
Sigal