Spahiu: Kaq keq ka përfunduar shoqëria shqiptare sa që mendja trilluese për të përfituar paligjshmërisht pak para, çfarë nuk bën

89
Nga Përparim Spahiu
“Ka arrit ku sman mo fukeralliku ne kulm. Kto bohen se njerzit para se te vdesin lejn nje perkur 6 mujore per terheqen e pensioneve kaq e ka ligji, kur vdesin ai qe ka perkuren ndan leket me gjendjen civile dhe e vonojn çregjistimin ne sistem dalin gjall. Dhe kjo esht fiks fal rames”
Ky është një tekst që qarkullon on-line.
Un e besoj si të vërtetë.
Kaq keq ka përfunduar shoqëria shqiptare sa që mendja trilluese për të përfituar paligjshmërisht pak para, çfarë nuk bën.
Mendo se sa rëndë është gjëndja kur një punonjës i shtetit bëhet palë në vjedhjen dhe ndarjen e 60,000 lekëve duke rrezikuar vendin e punës dhe burgun (një pension 20,000 x 6 muaj e pjestuar me 2, në rastin më të mirë).
Mendo se sa rëndë është situata në familjen shqiptare ku vdekjen e të dashurit të saj e shfrytezon për të fituar 60,000 lekë edhe pse rrezikon burgun.
Vërtet që fukarrallëku ka arritur aty ku nuk mban më..!!!