Ministri I Drejtësisë Petrit Vasili letër urimi për Sekretarin e shtetit të SHBA-së

396
Departamenti I drejtësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës
I neruar zoti Sassions, 
Me kënaqësi të veçantë u njoha me miratimin tuaj në proçesin e Sekratarit të shtetit në departamentin e Drejtësisë , ndaj më lejoni t’ju shpreh urimet e mia të sinqerta për detyrën Tuaj të re dhe kaq të sigurt. 
Jam I bindur që zgjedhja juaj është një lajm I shkëlqyer dhe garanci për shtetin amerikan, sikurse edhe për vendet aleate si Shqipërria.
Me mirënjohje të thellë konstatoj se Shtetetet e Bashkuara të Amerikës kanë qënë gjithmonë një partner I ngushtë për institucionet shqiptare, ndaj gjej rastin të vlersoj këtu ndihmën e Departamentit të Drejtësisë, e cila ka kontribuar drejtëpërdrejtë në konsolidimin e shtetit logjor në Shqipëri. 
Në kuadër të formësimit të perspektivave të përbashkëta në drejtim të forcimit të shtetit të së drejtës, ju shpreh vullnetin tim si Ministër I Drejtësisë për një angazhim serioz drejt thellimit të bashkëpunimit me institucionin që unë drejtoj, por edhe me insttucionet e tjera në fushën e së zbatimit të ligjit.
Ç’ështjet e drejtësisë janë një sfidë madhore për çdo komb, ndaj dëshiroj edhe njëherë t’ju përcjell urimet më të përzemërta për detyrën Tuaj të re, duke mbetur besimplotë në arritjen e sukseseve të njëpasnjëshme të këtij mandate.
Duke Ju siguruar për konsideratën time të lartë
Sigal