Av. Zaçe Islami: Dosjet 339 dhe 184 treguan se drejtësia është kërbaç kundër votës së lirë

205
Sigal

/Gazeta TELEGRAF

-Populli thotë një fjalë: Sa më e madhe të jetë reklama aq fallco është malli. Kemi 4 vjet që vazhdon reforma dhe deri më sot, nuk kemi parë asnjë të përjashtuar nga sistemi i drejtësisë të japë llogari për krimet e mbuluara apo të pa dënuara. Pse? Askush nuk flet, por heshtja flet më shumë. Nëse të përjashtuarve do t’u vihen përpara dosjet që kanë gjykuar, ata automatikisht arrestohen për korrupsion dhe shpërdorim detyre, për mbulim krimesh apo të dënuar të pa fajshëm, që kalben me vite në Peqin, për krime të pakryera dhe nga ana tjetër, dhjetra kriminelë të lirë. Këtu problemi është më i rëndë, sepse ata që do t’i gjykojnë janë bashkëfajtorë me ata që do gjykohen, ndaj dhe kam thënë vazhdimisht, që reformë të mirëfilltë nuk do ketë kurrë. E kemi thënë në mënyrë të përsëritur, se as janë dënuar, e as do dënohen politikanët në Shqipëri, sepse drejtësia është thjesht kërbaç në shërbim të tyre, por jo kundër tyre, ndaj dhe dosjet 339 dhe 184 përfunduan në flluska sapuni. Rezultati i zgjedhjeve të 25 prillit e vërtetoi më së miri këtë fakt. Në 25 prill me marrëveshjen e 17 majit 2017 zgjedhjet u bënë për të mashtruar publikun se në të vërtetë rezultati ishte përcaktuar me kohë.

– Shitblerja e votës u bë nga të gjitha forcat politike, vëzhguesit e OSBE /ODIHR aty ishin e panë me sytë e tyre maskaradën e zgjedhjeve. Kanë 30 vjet, që tallen me ne në vlerësimet e tyre pas zgjedhore me shprehjen stereotipe: “Zgjedhjet kishin probleme, por ishin më mirë se të kaluarat”. Akoma besojnë ata, se ne do hamë sapunin për djathë?