Testi PCR “i padobishëm” për zbulimin e rasteve COVID-19 / 22 Shkencëtarët Publikojnë Studimin

458
Sigal

Një botim i kohëve të fundit i titulluar “Zbulimi i koronavirusit të ri (2019-nCoV) nga RT-PCR në kohë reale” botuar së fundmi në Journal Eurosurveillance është kritikuar nga 22 shkencëtarë / studiues të pavarur. Publikimi pretendon që testet RT-qPCR të përdorura për zbulimin e COVID-19 janë mjaft të fuqishme dhe një mjet i dobishëm, por botimi i pavarur paraqet një numër të “njollave” shkencore dhe metodologjike që u ka dhënë atyre sigurinë se “bordi editorial i Eurosurveillance nuk ka asnjë zgjedhje tjetër përveç tërheqjes së botimit”.

Në dritën e rishikimit  të protokollit të provës për të identifikuar SARS-CoV-2 të përshkruar në letrën Corman-Drosten, identifikohen gabimet dhe lajthitjet e qenësishme që e bëjnë të padobishme testin PCR SARS-CoV-2.

Ato nuk janë specifike kur ato i referohen “kostos njerëzore dhe vuajtjeve, por besoj se u referohen implikimeve të masave të bllokimit si rezultat i rasteve të COVID. 50,000 mjekë dhe shkencëtarë kanë nënshkruar një deklaratë që kundërshton fuqimisht masat e bllokimit për një numër arsyesh ku mund të përmenden ndër të tjera faktet se më shumë se 100 milion njerëz do të kalojnë në uri si rezultat i bllokimeve globale dhe bllokimet në Mbretërinë e Bashkuar, për shembull, mund të kenë vrarë më shumë të moshuar sesa vetë COVID.

A nuk është në interesin më të mirë të Eurosurveillance që të tërheqë këtë punim? Përfundimi ynë është i qartë. Përballë të gjitha defekteve dhe gabimeve të jashtëzakonshme të hartimit të protokollit PCR të përshkruara këtu, ne konkluduam: Nuk ka mbetur shumë zgjedhje në kuadrin e integritetit dhe përgjegjësisë shkencore.

Ju mund të lexoni të gjithë punimin dhe provat që qëndrojnë pas arsyetimit të tyre, këtu. Burimi ku është gjetur punimi është vendosur nga Prof. Dr. Ulrike Kämmerer, specialist në Virologji / Imunologji / Biologji Njerëzore / Biologji Qelizore, Spitali Universitar Würzburg, Gjermani, Dr. Pieter Borger (MSc, PhD), Gjenetika Molekulare, W + W Research Associate, Lörrach, Gjermani dhe Rajesh Kumar Malhotra (Artist Alias: Bobby Rajesh Malhotra), Ish Artist 3D / Vizualizime Shkencore në CeMM – Qendra për Mjekësinë Molekulare të Akademisë së Shkencave të Austrisë (2019-2020), Universiteti për Artet e Aplikuara – Departamenti i Arteve Dixhitale Vjenë, Austri.

Për të parë kredencialet dhe përkatësitë e 19 autorëve të tjerë, mund t’i referoheni në fund të punimit.

Dyshime të tjera që janë shprehur në lidhje me testimin e PCR

Zëvendës zyrtari mjekësor i Ontario, Kanada, Dr. Barbara Yaffe kohët e fundit deklaroi se testimi COVID-19 mund të japë të paktën 50 përqind pozitive të rreme. Kjo do të thotë që njerëzit që testojnë pozitivisht për COVID mund të mos e kenë atë në të vërtetë.

Në korrik, profesori Carl Heneghan, drejtor për qendrën e mjekësisë së bazuar në prova në Universitetin e Oksfordit dhe kritik i hapur i përgjigjes aktuale të Mbretërisë së Bashkuar ndaj pandemisë, shkroi një pjesë të titulluar “Sa diagnoza Covid janë pozitive të rreme?” Ai ka argumentuar se përqindja e testeve pozitive që janë false në Mbretërinë e Bashkuar mund të jetë gjithashtu e lartë deri në 50%.

Dyshime të tjera që janë shprehur në lidhje me testimin e PCR

Zëvendës zyrtari mjekësor i Dr. Barbara Yaffe në Ontario, Kanada, kohët e fundit deklaroi se testimi COVID-19 mund të japë të paktën 50 përqind pozitive të rreme. Kjo do të thotë që njerëzit që testohen pozitivisht për COVID mund të mos e kenë atë në të vërtetë.

Në korrik, profesori Carl Heneghan, drejtor për qendrën e mjekësisë së bazuar në prova në Universitetin e Oksfordit dhe kritik i hapur i përgjigjes aktuale të Mbretërisë së Bashkuar ndaj pandemisë, shkroi një pjesë të titulluar “Sa diagnoza Covid janë pozitive të rreme?” Ai ka argumentuar se përqindja e testeve pozitive që janë false në Mbretërinë e Bashkuar mund të jetë gjithashtu e lartë deri në 50%.

Ish këshilltari shkencor në Pfizer, Dr. Mike Yeadon, gjithashtu një nga autorët e punimit të diskutuar në fillim të këtij artikulli, argumentoi se përqindja e testeve pozitive që janë false mund të jetë në të vërtetë deri në 90%.

Qysh në vitin 2007, Gina Kolata botoi një artikull në New York Times se si deklarimi i pandemive të virusit bazuar në testet PCR mund të përfundojë në një katastrofë. Artikulli titullohej “Besimi në Test të Shpejtë Çon në Epidemi që Nuk Ekziston”.

Shoqata Bullgare e Patologjisë pretendon se testet PCR janë “shkencërisht të pakuptimta ” për të zbuluar COVID-19. Ata citojnë një artikull të botuar në “Off Guardian” që shkon në më shumë detaje dhe shpjegime se pse.

Ideja që shumë raste COVID-19 në të gjithë botën mund të jenë pozitive të rreme është një temë mjaft e zakonshme. Sekretari i Jashtëm Britanik Dominic Raab deklaroi se :

‘Shkalla e rremë pozitive është shumë e lartë, kështu që vetëm shtatë përqind e testeve do të jenë të suksesshme në identifikimin e atyre që në të vërtetë kanë virusin’.

A nënkupton Raab një normë pozitive false false prej 93 për qind?

Një gjykatë portugeze kohët e fundit vendosi që testet PCR të përdorura për të zbuluar COVID-19 nuk janë në gjendje të provojnë një infeksion përtej një dyshimi të arsyeshëm. Ju mund të lexoni më shumë rreth kësaj historie këtu.

Një numër i qytetarëve të përditshëm gjithashtu kanë dalë përpara duke shprehur dyshimet e tyre, duke përfshirë disa njerëz të profilit të lartë si Elon Musk për shembull. Ai kohët e fundit zbuloi se kishte përfunduar katër teste në një ditë. Duke përdorur të njëjtin provë dhe të njëjtën infermiere, ai mori dy rezultate pozitive dhe dy rezultate negative, duke bërë që ai të shprehte besimin e tij se këtu “diçka false” po ndodh. Ai më pas e pyeti Twitter-in e tij në vijim

“Sipas mendimit tuaj, në cilin numër Ct për gjenin cov2 N1 duhet që një test PCR të konsiderohet si pozitiv? Nëse po bëj një pyetje të gabuar, cila është një pyetje më e mirë? ”

Në seancën dëgjimore portugeze, Jaafar et al. (2020) u citua, duke thënë se “nëse dikush po teston me PCR si pozitiv kur përdoret një prag prej 35 ciklesh ose më i lartë (siç është rregull në shumicën e laboratorëve në Europë dhe SH.B.A.), probabiliteti që personi i infektuar të jetë është <3%, dhe probabiliteti që rezultati në fjalë është një pozitiv i rremë është 97%. ” Gjykata më tej vuri në dukje se pragu i ciklit i përdorur për testet PCR që po bëhen aktualisht në Portugali është i panjohur.

Unë thjesht doja të jepja një sfond të shkurtër se pse ka kaq shumë polemika në lidhje me testimin e COVID-19 dhe pozitive të rreme.

Në anën tjetër të medaljes,

Sipas Dr. Matthew Oaughton, një specialist i sëmundjeve infektive në Qendrën Shëndetësore të Universitetit McGill dhe Spitalin e Përgjithshëm Hebre në Montreal:

”Shkalla e pozitivëve të rremë me këtë test të veçantë është mjaft e ulët. Me fjalë të tjera, nëse testi rezulton pozitiv, atëherë besojeni, është një pozitiv i vërtetë. ”

Sipas Dr. Robert H. Shmerling, Redaktor i Lartë i Fakultetit në Harvard Health Publishing.

“Negativë të rremë – domethënë, një test që thotë se nuk e keni virusin kur e keni virusin – mund të ndodhë. Shkalla e raportuar e negativëve të rremë është aq e ulët sa 2% dhe aq e lartë sa 37%. Shkalla e rremë pozitive – domethënë, sa shpesh testi thotë se keni virusin kur nuk e keni – duhet të jetë afër zeros. Shumica e rezultateve pozitive të rreme mendohet të jenë për shkak të kontaminimit të laboratorit ose problemeve të tjera me mënyrën se si laboratori ka kryer testin, jo kufizimet e vetë testit.”

Ekziston gjithashtu një konsensus shkencor që rastet e infeksioneve janë shumë më të larta dhe të krahasueshme me viruset e tjera të frymëmarrjes për shembull që tashmë infektojnë qindra miliona në vit, dhe se shkalla e mbijetesës për njerëzit nën 70 vjeç është 99.95 përqind. Por ka edhe shumë polemika përreth kësaj.

Pse kaq shumë njerëz janë të hutuar dhe të polarizuar kur bëhet fjalë për këtë temë ? Shumë mjekë, shkencëtarë, studiues dhe madje politikanë po japin prova dhe pohojnë se këto teste do të kenë një normë shumë të lartë pozitive false. Të tjerë, të cilët janë po aq të “njohur” me kredencialet e ngjashme pohojnë se këto teste janë jashtëzakonisht të sakta.

Ka kaq shumë ‘gjëra’ të çuditshme që po ndodhin me këtë pandemi për sa i përket informacionit që bie plotësisht në kundërshtim me informacionin tjetër, jo vetëm në lidhje me testimin për të zbuluar virusin, por edhe në lidhje me ashpërsinë e virusit. Asnjëherë më parë nuk kemi parë njerëz kaq të polarizuar në pikëpamjet e tyre, dhe kjo në vetvete po krijon një problem të madh sepse krijon tension midis nesh.

Në fund të ditës, ne duhet të përpiqemi dhe të kuptojmë dikë që nuk ndan të njëjtën perspektivë si ne dhe ata duhet të bëjnë të njëjtën gjë. Gjendja jonë e të qenurit kur komunikojmë është me rëndësi të madhe.

Me kaq shumë konfuzion dhe mungesë të të dhënave të përshtatshme për të justifikuar një bllokim, dhe me dhjetëra e mijëra mjekë dhe shkencëtarë që shpjegojnë se sa të dëmshme janë këto masa, unë besoj se qeveritë dhe organizatat shëndetësore duhet thjesht të paraqesin të dhëna dhe të bëjnë rekomandime të bazuara në shkencë. Ata që duan të qëndrojnë brenda, të mbajnë maska ​​dhe të mbyllin bizneset e tyre për shembull, duhet të kenë mundësi ta bëjnë atë dhe ata që nuk duan, le ta kenë mundësinë ta bëjnë edhe atë. Viruset e frymëmarrjes vrasin dhjetëra miliona dhe infektojnë qindra miliona çdo vit, nuk është jashtë kutisë për të trajtuar këtë virus siç bëjmë të gjithë të tjerët, por ky është vetëm mendimi im, cili është i yti?

Asnjëherë më parë kaq shumë njerëz nuk e kanë kundërshtuar dhe nuk i besojnë qeverive të tyre, megjithëse ne u japim këtyre subjekteve fuqinë për të marrë vendime dhe për t’i zbatuar ato. A është e drejtë kjo ? Sidomos kur një shumicë, ose pakicë kaq e madhe, nuk pajtohen ? A e ekzekutojnë qeveritë vullnetin e njerëzve në të vërtetë ? Pse ne vazhdojmë t’i lejojmë ata të marrin vendime kaq të mëdha për ne ? A nuk duhet të hidhet në votim ? A duhet qeveritë të kenë autoritetin t’i mbyllin gjërat sa herë që të duan ? A po e ekzekutojnë ata vërtet vullnetin e njerëzve ? Pse thjesht mbështetemi te entitetet që mund të mos kenë në zemër interesat më të mira të njerëzimit ?

Problemi që duket se po kemi është përcaktimi se si të komunikojmë në lidhje me COVID, frikën që kemi rreth tij dhe si të bashkohemi si një komunitet për të ‘skicuar një vijë’ se deri ku duam të shkojmë.