Lavdërim Miminllari: Edhe kjo dëborë e gjen qytetin më të varfër….

21
Sigal

Lavderim Miminllari*
Kryetar i Shoqatës Mali i Thatë. Pogradec..

Pogradeci Qyteti me i varfer kur hidhen miliona leke per fasada pallatesh e mure mbajtëse e kinoteatri jashte….Sot kur veshtirsite dihen, kur biznesi eshte ne veshtersi per mbi jetese .kur dihen se eshte ulur ne maksimum fuqia Blerëse.Kur epidemia ka pllakosur vendin.ku ky qytetet ka mbi12363me asistence dhe bashkia 70familje i ndimon me 6%.Nderkohe taksat e Qytetarve e Biznesit jane rritur. Ku informaliteti kalon shifra maramencme .Kur nga nje studio televizive degjuame qe nuk ishin paguare leket ujsejellsi Bashkise.ku dhe Ketu nuk jepet nje kupon tatimor kur biznesit ja kerkojme dhe Keta me faturë.bejene pagesën . Kur kjo Bashki lulezon vetem dy muajt e plazhit. Kur nafta eshte e shtrenjtë Maqedonsi per ball e ka me te lire…..gati 30lek per liter.Aq sa ne kohen e ngricave nuk u goth nje qese kripe .po me lopata primitive mundoheshin t’a hapnin.kur supermarketet te hapura me cdo 500ml e takse 20%..qe kjo rendin mbi qytetarin….Po ne nje dite me dille na vine firmat e suvatimit .suvatune nje pallat e s’u duken me.Na prishen rrugen.e nuk po punohet.ku mbi 100biznese nuk bejene biznes.Kur kemi shume me asistence.kur kemi shume Borxhe Bashkia firmave.pysim ku do gjenden leket.Spo do vine me adresen per Keta .Apo per murin e Betonit .qe po Behet te unaza e qytetit…Ne e Duame qytetin e bukur .po kur Qytetaret e asistences te marrin deri 100 lek per te jetuar Mos harroni o depetute qe na mberri kur qyteti eshte i varfer. Edhe nje rruge qe beri Qeveria deri ne Plloce pa standarte ku dhe aksidente te shumta se eshte lene shume e ngushtë rruga e kembesorve.e eshte jashte cdo standarti.Qyteti po boshatiset nga kjo varferi se tegjithe e Kane mendjen te largohen…