Edmond Panariti: Metropol, monopol, oligopol…

130
Monopolet vendosën rritjen e frikshme të çmimit të qumështit, mishit, pasi i lanë përfundimisht hesapet me fermerët, blegtorët dhe barinjtë vëndas.
I kufizuan dhunshëm qytetarëve ofertën e ushqimit …
E cila ishte e larmishme dhe e diversifikuar!
E salduar nga shekuj tradite dhe historie.
Me një gur vranë dy zogj..
Shkatërruan bujqësinë, zbrazën fshatin dhe krijuan treg për mbetjet e pa shitura nga Open Ballkan.
Prandaj ushqimi duhet të qëndrojë në pak duar të lidhura me pushtetin.
Për këtë e çuan numrin e bagëtive vëndase në minimum historik, me strategji të mirë menduar dhe koordinuar
I cënuan Shqipërisë, autonominë ushqimore duke e pushtuar me importe.
Sot nuk të pushtojnë më me armë por me djathë e qumësht ka thënë dikur një ish kryeministër i huaj.
Sigal