Edmond Panariti: Çfarë ka ndodhur do të ndodhë, çfarë po ndodh ka ndodhur!

308
Sigal

Hapni sytë dhe mesoni nga historia! Sepse ajo nuk është aty vetëm per tu rrefyer.
Henri i 8te i Anglisë, mbreti mizor njihet si diktatori i pare ne histori i cili sundoi, vrau dhe preu ne menyre “moderne” dhe institucionale. Perdhunoi dhe sakatoi kundershtaret me gjykata, me prokurori dhe mbi të gjitha me ane te parlamentit te kapur.
Edhe Henry, perdori parlamentin per permbysjen radikale te Kushtetutes dhe miratimin e masave te jashtezakoneshme te tipit Anti – KCK, njera prej te cilave njihet si “Bill of Atteinders” e cila i jepte te drejte mbretit te arrestonte dhe konfiskonte edhe pa vendim gjykate. Kur kisha katolike, ne ate kohe si autoritet suprem ja ndaloi divorcin nga gruaja, thjesht me ane te parlamentit e shkriu ate dhe themeloi kishen e tij.! Shumë të tjere diktatore, me pas u frymëzuan nga ai per diktatura institucionale.. Besoj se i njihni.