Zbulohet ADN më e vjetër në botë në dhëmbët e kësaj kafshe e cila jetoi mbi 1 milion vjet më parë

29
Sigal

Mamuthët e lashtë mendohet të jenë të vjetër midis 1.3 milion dhe 1.65 milionë vjet, zbuloi një studim i fundit.

Shkencëtarët kanë gjetur sekuencën më të vjetër të ADN-së në botë, nga një mamuth që jetoi më shumë se një milion vjet më parë. ADN-ja vjen nga dhëmbët e mamuthëve që u ruajtën në lindje të Siberisë, sipas një studimi të botuar në revistën shkencore Nature Wednesday.

Një ekip studiuesish nxorën ADN-në nga tre ekzemplarë mamuthësh që u gërmuan në vitet 1970. Genet antike mendohet të jenë të vjetra midis 1.3 milion dhe 1.65 milionë vjet, thuhet në studim.

Para këtij zbulimi, mostra më e vjetër e ADN-së e regjistruar ishte nga një kalë që jetonte midis 560.000 dhe 780.000 vjet më parë, njoftoi CNN.