Piktura e rrallë shitet për shifrën rekord 3.2 milionë €

75
Sigal

Një pikturë nga ilustruesi belg Hergé është shitur për një shifër rekord, 3.2 milionë €. Ilustrimi u pikturua duke përdorur bojëra uji dhe tregon Tintin dhe qenin e tij Snowy duke u fshehur në një kavanoz prej porcelani.

Fillimisht ishte menduar të shërbente si kopertinë për librin e pestë të Hergé, por u refuzua për shkak të kostove të riprodhimit. Më vonë kjo pikturë u përdor si një version i thjeshtuar i ilustrimit.

Kjo pikturë e cila prej kohësh ishte shumë e kërkuar, u shit në internet nga shtëpia e ankandeve Artcurial për një shifër që arrin deri në 3.2 milionë €.

Kjo shifër rekord, thyen rekordin e mëparshëm për shitjen e artit libër komik të vendosur nga një tjetër vepër arti e Hergé në 2014.

Ilustrimi me dy faqe që është krijuar në vitin 1937, u shit për 2.65 milion €. Lotus Blu u botua për herë të parë në 1936 dhe tregon Tintin të udhëtonte në Kinë gjatë pushtimit japonez të vitit 1931.