Studiuesit: Kryeqyteti i Turkmenistanit, qyteti i dytë më i shtrenjtë në botë për të huajt

60

Hong-Kongu është qyteti më i shtrenjtë në botë për të huajt, vlerëson një studim i kompanisë amerikane “Mercer”. Studimi mat koston e 200 gjërave, duke përfshirë strehimin, transportin, ushqimin, veshjet, sendet shtëpiake dhe argëtimin – në 209 qytete. Kryesisht për shkak të çmimeve të larta të banesave Hong-Kongu zë vendin e parë për të dytin vit radhazi. Pas tij vjen kryeqyteti i Turkmenistanit, Ashgabati. Çmimet e larta në Ashgabat thuhet se janë pasojë e inflacionit të lartë në Turkmenistan.

I treti në listën e Mercerit është Tokio dhe pas tij vjen Cyrihu i Zvicrës.

Zvicra ka edhe dy qytete të tjera në dhjetë vendet e para: Bernin dhe Gjenevën.

Studimi i “Mercer”-it përdoret shpesh nga korporatat për të vendosur pagat dhe përfitimet për punonjësit e tyre jashtë shtetit.