Do ta mbajmë kombin tonë të fortë dhe të lirë

368
Sigal

Drejtësi për 11 shtatorin

Barak Obama

 Në fjalimin e kësaj jave,
Presidenti Obama shënoi 15 vjetorin e sulmeve të 11 shtatorit dhe përkujtoi
viktimat, të mbijetuarit dhe ata që i kanë shërbyer vendit tonë. Presidenti tha
se edhe pse shumë ka ndryshuar gjatë 15 viteve të fundit, vlerat thelbësore që
na përcaktojnë si amerikanë kanë mbetur të njëjta. Si amerikanë jemi elastike,
ne kurrë nuk do të tregojmë frikë dhe ne gjithmonë do të shikojmë për
njëri-tjetrin. Forca jonë është në diversitetin tonë, mikpritjen tonë, të
gjithë talentin dhe trajtimin tonë të drejtë me të gjithë – pa marrë parasysh
rracen e tyre, gjininë, përkatësinë etnike, apo besimin fetar. Presidenti tha
se kjo është pjesë e asaj që e bën vendin tonë të madh – dhe në qoftë se ne do
të mbështesim këto vlera, ne do të vazhdojmë trashëgiminë e atyre që kemi
humbur dhe do të mbajmë kombin tonë të fortë dhe të lirë.