Prof Vangjel Kasapi/ Ali Riza Kosova, personalitet për Komb, Atdhe dhe shtet Shqiptar

947
Gjatë mungesës së përkohshme të pjestarëve të familjes në Tiranë, Aliut iu gjendën afër miqë e shokë të hershëm, bashkë-krahinas. Ata i dhuruan mjedisin familjar dhe i dhanë ushtarakut atdhetar të papunësuar ndihmën dhe kujdesin e domosdoshëm në ato çaste vetmie dhe pa të ardhura. 
-Ali Rizai ishte përgjegjës i punimeve për zgjerimin dhe shtruarjen e rrugës Tiranë-Durrës
-Ahmet Zogu: Unë s’e harroj që ju keni qenë kundërshtari im. Ali Rizai: Unë i shërbej atdheut
– Kazerma e parë ushtarake në historinë e ushtrive shqiptare, nga Majori Ali Riza
-Tiranasit i çoi si minator për të nxjerrë gur në Dajt dhe për të bërë qerpiçe
….
Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf 
Sigal