Luan Rama/ Vdekja e papritur e Sandër Prosit dhe loja plotë finesë e Rikard Larjes

600
Muharrem Fejzo, një nga pionerët e parë të kinematografisë shqiptare
Një nga pionerët e parë të kinematografisë shqiptare
Muharrem Fejzo është një nga pionierët e parë të kinematografisë shqiptare dhe përfaqësues i asaj gjenerate që krijoi fytyrën e kësaj kinematografie në ditë të vështira, në ditë censure, frike dhe diktati të politikës mbi artin, por që sidoqoftë, ishin ata që krijuan vlera të tilla artistike në këtë art sintezë, të cilat mbeten themelet e këtij arti në historinë e kinemasë shqiptare. 
Të plotë shkrimin mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetës Telegraf…
Sigal