Abedin Qendraj: Frika që kishim të paraqiteshim tek Mehmet Shehu, ai të largonte për asgjë

764
Sigal

INTERVISTA/ Flet ish-komisari Abedin Qendraj:  Kur u dënua Teme Sejko kaluam situatën më të vështirë në shkollë

 Plot 32 vjet në ushtri, ai ka kaluar ngjarje nga më të ndryshmet. E filloi karrierën si komandant kompanie dhe e përfundoi si Komisar Brigade. Për vetë natyrën e tij të qetë dhe përkushtimin në punë, e kaluan në detyrat e agjitacionit dhe të propagandës.  Në jetën e tij ai ka takuar thuajse të gjithë udhëheqësit e lartë të partisë- shtet dhe për secilin ka konsiderata të ndryshme. Por takimet me Mehmet Shehun, mbeten për ‘të më të shumëdiskutuarat. Sipas Abedimnit, Mehmeti ishte shumë i sertë sa nuk merrje dot mundimin ta takoje. Shikonte me vëmendje çdo gjë dhe kurrë nuk kënaqej. Bënte kontrolle të befasishme me qëllim që të kapte në gabim. Por nga ana tjetër e njihte mirë gjendjen ekonomike dhe ushtarake të vendit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf