Nga sot, vaksina anti-Covid e detyrueshme në kafenetë dhe restorantet në Republikën Çeke

144
Sigal

Që nga e hëna, kafenetë dhe restorantet në Republikën Çeke mund të vizitohen vetëm nga personat që janë vaksinuar, janë infektuar me Covid 19 ose janë negativ në test, vendosi qeveria për largimin e kryeministrit Andrej Babis.

Kamarierët mund t’u shërbejnë vetëm mysafirëve që mund të vërtetojnë se janë vaksinuar plotësisht kunder Covid -19, se janë shëruar nga infeksioni ose se kanë qenë negativë për koronavirus.

Qeveria i ka kërcënuar furnizuesit me gjoba të ashpra nëse nuk kontrollojnë mysafirët.

Masa, e cila u soll nga qeveria për largimin e kryeministrit populist Andrej Babiš, u kritikua nga hotelierët.

Për herë të parë që nga prilli: Numri i personave të infektuar me kurorë në Republikën Çeke ka kaluar 6000

Disa theksojnë se qeveria po ia kalon përgjegjësinë për luftimin e pandemisë tek sipërmarrësit e prekur tashmë nga kriza.

Qeveria ka ulur gjithashtu vlefshmërinë e testeve.

Kështu, një test antigjenik i shpejtë negativ është i vlefshëm për 24 orë në vend të tre ditëve, ndërsa testet PCR janë të vlefshme për tre ditë në vend të një jave.

Për më tepër, testet nga e hëna nuk janë falas.

Nga 10.7 milionë çekë, 57 për qind janë plotësisht të vaksinuar, më pak se në shumicën e vendeve të tjera anëtare të BE-së.