Hapet stacioni i trenit për emigrantët në Budapest

182
Stacioni kryesor hekurudhor në kryeqytetin hungarez, Budapest, ka hapur dyert e saj për qindra emigrantëve pas një dy që qëndronte mbyllur.
Pas hapjes së dyerve qindra emigrantë u dyndën drejt platformës së stacionit hekurudhor.
Për shkak të emigrantëve Hungaria ishte e detyruar të mbyllte stacionin kryesor të trenave në Budapest dhe evakuoi gjithë emigrantët që shpresonin të niseshin drejt Austrisë dhe Gjermanisë.
Autoritetet austriake kanë ndërmarrë kontrolle shtesë për automjetet rrugore që hyjnë nga Hungaria, pas gjetjes së 71 klandestinëve të vdekur në një kamion.