Gjykata Supreme e Wisconsin refuzon të dëgjojë padinë e fushatës së Trump

208
Sigal

Gjykata e Lartë e shtetit të Wisconsin nuk pranoi të dëgjonte padinë e fushatës së Presidentit Donald Trump të Enjten, sipas The Associated Press.

Fushata Trump i kishte kërkuar gjykatës më të lartë të shtetit që të refuzojë 221,000 vota në dy qarqet tepër demokratike të shtetit.

Gjykata hodhi poshtë padinë e fushatës 4-3 dhe shumica tha që fushata duhet të fillojë në një gjykatë më të ulët.

“Ne bëjmë mirë si një organ gjyqësor që t’u përmbahemi normave gjyqësore të testuara me kohë, madje – dhe ndoshta veçanërisht – në çështje të profilit të lartë,” shkroi gjyqtarja Brian Hagedorn.

Fushata gjithashtu ngriti një gjyq të mërkurën kundër Komisionit Zgjedhor të Wisconsin dhe kundër zyrtarëve publikë të shtetit dhe qytetit.

“Ne kemi pretenduar në Ankesën tonë në emër të Presidentit se Komisioni Zgjedhor i Wisconsin dhe zyrtarë të tjerë shtetërorë dhe lokalë në Wisconsin thyen Kodin Zgjedhor të Wisconsin dhe zhvilluan zgjedhje antikushtetuese dhe të paligjshme”, tha këshilltari kryesor Bill Bock në lidhje me procesin gjyqësor. “Asgjë nuk është më e rëndësishme për strukturën dhe të ardhmen tonë kombëtare sesa integriteti në procesin tonë zgjedhor.”

Presidenti i zgjedhur Biden fitoi shtetin që Trump kishte fituar ngushtë në 2016 me rreth 20,700 vota.