Administrata Amerikane e Barnave i jep ‘dritën jeshile’ vaksinës anti-covid

42
Sigal

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) tha se vaksina Johnson & Johnson Covid-19 ka përmbushur kërkesat për autorizimin e përdorimit emergjent.

Efikasiteti i vaksinës Johnson & Johnson kundër Covid-19 të moderuar në të rëndë / kritik ishte 66.9% të paktën 14 ditë pas vaksinimit menjë dozë të vetme dhe 66.1% të paktën 28 ditë pas vaksinimit.

“Nuk kishte ndonjë shqetësim specifik të sigurisë të identifikuar në analizat e nëngrupeve sipas moshës, racës, përkatësisë etnike, shoqërive mjekësore ose infeksionit të mëparshëm SARS-CoV-2,” thuhet në analizë.

Në një dokument përmbledhës, FDA tha se ka rishikuar të dhënat për vaksinën dhe ka përcaktuar se është “në përputhje me rekomandimet e paraqitura në udhëzimin e FDA për Autorizimin e Përdorimit Emergjent për Vaksinat për Parandalimin e COVID-19”.

Një grup i pavarur i këshilltarëve të FDA-së pritet të shohë dokumentet dhe të bëjë një rekomandim nëse vaksina duhet apo jo të autorizohet për përdorim.