Rumani, 9 persona të vdekur nga gripi i derrit

381
Sigal

Qendra Kombëtare e Mbikëqyrjes dhe Kontrollit të Sëmundjeve të Bartshme në Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik në Rumani ka lajmëuar se 9 persona kanë ndërruar jetë për shkak të gripit A1H1.

Viktima e fundit nga gripi është një fëmijë 11 muajsh nga qarku Vaslui, e cila nuk ishte vaksinuar dhe diagnostikuar me nëntipin H1.

Sipas zëdhënësit të Spitalit të Fëmijëve “Saint Mary” të Iasi, doktor Tamara Solange Rosu, fëmija ishte i parakohshëm dhe kishte një patologji të shoqëruar, duke paraqitur kështu një faktor rreziku.

“Bëhet fjalë për një fëmijë që vdiq nga gripi AH1N1. Ai ishte në gjendje të rëndë shëndetësore”, tha doktori.