Reagon Europa/Mbrojtësit e të Drejtave Civile: Shembja e Teatrit, abuzim me ligjin

34

Europa dhe bota po flet për rrënimin e historisë shqiptare. Përmes një postimi në Twitter, Mbrojtësit e të drejtave civile është një organizatë jo-qeveritare ndërkombëtare me qendër në Stokholm, Suedi, dënon vendimin për prishjen e Teatrit Kombëtar, ku thekson se veprimi paraqet një abuzim të qartë të ligjit.

Postimi i plotë

Ne bashkohemi me partnerët lokalë dhe disa eurodeputetë, në dënimin e prishjes së Teatrit Kombëtar. Masa paraqet një abuzim të qartë të ligjit dhe ne qëndrojmë në solidaritet me aktivistët që protestojnë.