Policia mësyn në Shkodër me 110 forca speciale, 18 të arrestuar, sekuestrohen armë dhe drogë (Emrat)

397
Pas një hetimi 10 mujor policia e Shkodrës e ndihmuar edhe nga forcat speciale ka finalizuar një operacion të gjerë policie, në kuadër të së cilit janë arrestuar 18 persona, mes tyre edhe disa kryekomunarë të Shkodrës, ndërsa 8 të tjerë janë shpallur në kërkim. Në operacion janë sekuestruar 31 mijë e 140 rrënjë bimë kanabis, farë kanabisi, telefona dhe armë të llojeve të ndryshme
Ky operacion finalizohet pas arrestimit të shoferit të Forcave të Ndërhyrjes së Shpejtë (FNSH) në Shkodër, Ardjan Loci, si i dyshuar për përkrahjen e kultivuesve të drogës.
DEKLARATA E POLICISE
Konkretisht si rezultat i hetimit është dokumentuar aktiviteti kriminal i kultivimit, prodhimit , shitjes se bimeve narkotike, farërave të bimeve narkotike për 26 shtetas, ndërsa janë ekzekutuar Urdhërat e Prokurorisë për 18 shtetas, si dhe janë shpallur në kërkim 8 të tjerë.
1. Dritan Lisaj , banues ne fshatin Mgulle , Njesia Administrative Pult , Bashkia Shkoder , i dyshuar per kryerjen e veprave penale te “Shperdorimit te Detyres, Kultivimit te Bimeve Narkotike kryer ne bashkepunim dhe Prodhim dhe Shitjes se Narkotikeve kryer ne bashkepunim, parashikuar nga nenet 248, 283/ 2 dhe 284/ 2 te K.Penal, me detyre Kryeplak ne fshatin Mgulle.
2. Gjin Lushi, banues në fshatin Xhan, Njesia Administartive Pult, Bashkia Shkodër, i dyshuar për kryerjen e vepres penale të “Kultivimit të Bimëve Narkotike”, kryer në bashkëpunim, si dhe “Prodhim dhe Shitje i Narkotikëve” e kryer në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 283/2 e 284/2 të K.Penal me detyre Kryeplak ne fshatin Xhan.
3. Ndoc Papshaj banues ne fshatin Kir , Njesine Administartive Pult Bashkia Shkoder , , i dyshuar per kryerjen e vepres penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike , kryer ne bashkepunim, parashikuar nga neni 284/2 i K.Penal .
4. Gjovalin Gravilaj , banues ne Plan Gjuraj , Njesia Administrative Pult , Bashkia Shkoder , i dyshuar per kryerjen e vepres penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike , kryer ne bashkepunim , parashikuar nga neni 284/2 i K.Penal .
5. Llesh Qeftaj ,banues ne Omaraj , Njesia Administrative Gruemire Malesi e Madhe , i dyshuar per kryerjen e veprave penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike kryer ne bashkepunim dhe Prodhim dhe Shitjes se Narkotikeve kryer ne bashkepunim, parashikuar nga nenet 283/ 2 dhe 284/ 2 te K.Penal .
6. Emiljan Qeftaj , banues ne Omaraj , Njesia Administrative Gruemire Malesi e Madhe , i dyshuar per kryerjen e veprave penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike kryer ne bashkepunim dhe Prodhim dhe Shitjes se Narkotikeve kryer ne bashkepunim, parashikuar nga nenet 283/ 2 dhe 284/ 2 te K.Penal .
7. Nikë Qeftaj , banues ne Omaraj , Njesia Administrative Gruemire Malesi e Madhe , i dyshuar per kryerjen e veprave penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike kryer ne bashkepunim dhe Prodhim dhe Shitjes se Narkotikeve kryer ne bashkepunim, parashikuar nga nenet 283/ 2 dhe 284/ 2 te K.Penal .
8. Rinaldi Qeftaj , banues ne Omaraj , Njesia Administrative Gruemire Malesi e Madhe , me kombesi e shtetesi Shqiptare , i dyshuar per kryerjen e veprave penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike kryer ne bashkepunim dhe Prodhim dhe Shitjes se Narkotikeve kryer ne bashkepunim, parashikuar nga nenet 283/ 2 dhe 284/ 2 te K.Penal .
9. Dedë Koçeku , banues ne fshatin Pog , Njesia Administrative Pult Shkoder , i dyshuar per kryerjen e vepres penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike kryer ne bashkepunim , parashikuar nga neni 284/ 2 te K.Penal .
10. Gezim (Gjin) Çakaj , banues ne Omaraj , Njesia Administrative Gruemire , Maleshi e Madhe , i dyshuar per kryerjen e vepres penale te Kultivimit te Bimeve Narkotike kryer ne bashkepunim , Prodhim dhe shitjes se narkotikeve , kryer ne bashkepunim , parashikuar nga neni 283/2 e 284/ 2 te K.Penal .
11. Benard Bungaja, banues në fshatin Plan, Njesia Administartive Pult, Bashkia Shkodër, i dyshuar për kryerjen e vepres penale të “Kultivimit të Bimëve Narkotike”, kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 284/2 i K.Penal.
12. Gjon Ndresaj, banues në fshatin Pog, Njesia Administartive Pult, Bashkia Shkodër, i dyshuar për kryerjen e vepres penale të “Kultivimit të Bimëve Narkotike”, kryer në bashkëpunim, si dhe “Prodhim dhe Shitje i Narkotikëve” e kryer në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 283/2 e 284/2 të K.Penal .
13. Mentor Bungaja banues në fshatin Plan, Njesia Administartive Pult, Bashkia Shkodër, i dyshuar për kryerjen e vepres penale të “Kultivimit të Bimëve Narkotike”, kryer në bashkëpunim, parashikuar nga neni 284/2 i K.Penal.
14. Mark Bashi, banues në fshatin Mgullë, Njesia Administartive Pult, Bashkia Shkodër, i dyshuar për kryerjen e vepres penale të “Kultivimit të Bimëve Narkotike”, kryer në bashkëpunim, si dhe “Prodhim dhe Shitje e Narkotikëve” e kryer në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 283/2 e 284/2 të K.Penal.
15. Nikë Bashi banues në fshatin Mgullë, Njesia Administartive Pult, Bashkia Shkodër, i dyshuar për kryerjen e vepres penale të “Kultivimit të Bimëve Narkotike”, kryer në bashkëpunim, si dhe “Prollim dhe Shitje i Narkotikëve” e kryer në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 283/2 e 284/2 të K.Penal.
16. Ndokë Bregu , banues ne fshatin Xhan , Njesia Administarive Pult Bashkia Shkoder i dyshuar për kryerjen e vepres penale të “Kultivimit të Bimëve Narkotike”, kryer në bashkëpunim, si dhe “Prodhim dhe Shitje i Narkotikëve” e kryer në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 283/2 e 284/2 të K.Penal.
17. Jane ekzekutuar urdherat dhe per shtetasin Pllumb Mark Shpati, banues në Lagjen Skënderbeg Shkodër
18. Alfred Ripaj , banues ne Aliaj Bajze , Malesi e Madhe , per vepren penale Prodhim e Shitje ne bashkepunim , parashikuar nga neni 283 / 2i K.Penal .
Sigal