Peticion kundër mësimit me turne/ Nisma e prindërve dhe nxënësve me firmosjen online

66
Sigal

27 shtatori do të jetë nesër dita e parë e vitit të ri shkollor, ku mësimi do të zhvillohet me orë të shkurtuara dhe me turne në shkollat ku numri i nxënësve është i madh.

Kjo situatë ka shqetësuar prindërit, të cilët fajësojnë Ministrinë e Arsimit se nuk ka reflektuar për mangësitë e mësimit në këtë mënyrë që nuk është e përshtatshme për edukimin e vazhdueshëm. Për këtë arsye përmes rrjeteve sociale prindërit kanë realizuar një peticion.

“Kërkojmë ndryshimin e vendimit dhe organizimin e mësimit me kohë të plotë”.

“Jam shumë e lodhur. Kam 4 fëmijë në cikle të ndryshme arsimore, i bie që të punoj part time që t’i menaxhoj. Nuk është mjaftueshëm 30 min për të përthithur informacionin”.