Nesër do të lexoni/ FBI: Shqipëria, skandali i ri politik uzina e rafinerisë së naftës u shitet rusëve

243

FBI kishte tërhequr vëmendjen për konturet e këtij skenari të frikshëm paraprakisht dhe në fund, shkoi pikërisht ashtu si pritej e zbulohej nga 007(shërbimet inteligjente) të përtej oqeanit. “Mashtrimi shqiptar” Harry Sargeant III, “çisterna” e falimentuar e naftës në të cilën autoritetet amerikane po hetojnë, ka zbarkuar në Rusi, i ndërthurur në mënyrë dramatike me një tjetër linjë të hetimit të hetuesve amerikanë, me atë të “thesarin” e dalë në dritë të Presidentit Vladimir Putin. Le të fillojmë me një shifër zyrtare: Rafineria e naftës në Ballsh – besuar nga Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama dhe qeveria e tij për një “investitor shumë serioz amerikan” Harry Sargeant III në këmbim të premtimeve të pambajtura ekonomike – ka kaluar pronë e grupit të naftës Gunvor, e cila ai tashmë ka marrë kontrollin si “Dhuratë” e Ramës për anëtarin e “Made in USA” bëhet një ekonomi reale tani. Sigurisht jo për të mirën e vendit dhe nevojat e tij, por në favor të xhepave dhe lulëzimit te miliarderit Sargeant dhe orekseve të tij të korruptuara brenda “Pallatit”.
U deshën gjashtë muaj…
Për më shumë nesër në gazetën Telegraf