Mos e besoni po deshët! Facebook do t’ju kërkojë fotot tuaja…NUDO

353
Fotot nudo janë një problem mjaft i madh në rrjetet sociale, postuar me ose pa dëshirën e autorit të tyre, në formë hakmarrjeje. Por Facebook ka vendosur të ndërmarrë hapa konkrete për këtë problem, duke u kërkuar përdoruesve të tyre që t’i ndajnë me Facebook-un përpara se t’ia dërgojnë dikujt tjetër.
Ja si funksionon taktika e portalit social:
Fillimisht, dërgojani foton vetes suaj në Facebook Messenger, duke zgjedhur opsionin “flag” për “foto intime” (non-consensual intimate image).
Facebook-u do të krijojë një server privat për këto foto të ngarkuara me dëshirë, ku secila foto do të ketë dallueshmërinë e saj personale. Në rast se një person tjetër përpiqet të postojë foton tuaj, për t’u hakmarrë, fotoja do të krahasohet me këtë server dhe nuk do të postohet, nëse gjendet kopja e saj në të.
Shërbimi po testohet aktualisht në Australi, dhe nëse ka sukses, mund të përhapet për të gjithë përdoruesit rreth botës. Fotot intime janë një problem shumë i madh në Facebook, me rreth 54,000 foto shpërndarë pa dëshirën e personave që i kanë shkrepur ato.