Lajmi i Fundit: Avione dhe dragamina greke në brigjet e Sarandës

492
Sigal

SHKELET HAPËSIRA TERRITORIALE NË JUGUN SHQIPTAR. NUK DIHEN ARSYET.

Orët e mbadites së sotme një avjon grek ka fluturuar në distanca të ulëta mbi sipërfaqet e hapësirave të plazhit të Sarandës duke sjellur frikë dhe kuriozitet tek pushuesit plazhist. Fluturimi i avjonit është shoqëruar edhe me lundrimin e një dragamine luftarake greke në ujrat shqiptare. Nuk dihet arsyeja dhe nuk jepen shpjegime mbi shkeljen e hapësirave territoriale shqiptare nga avjonë dhe anije greke. Ende asnjë prononcim zyrtar nuk vjen nga palët shtetërore.