Ditë historike në Dardhë të Dibrës, Presidenti Meta në vendlindjen e artistëve

425
Nga Ilmi Dervishi
Ditë historike në Dardhë të Dibrës. Dernjanet ashtu siç dijnë të presin më shumë fisnikëri mikun, dijnë të presin dhe Presidentin e Shqipërisë zotin ILIR META, i shoqëruar nga Prefekti i Dibrëszoti Nexhbedin Shehu kryetari i Bashkisë Dibër z.

Dionis Imeraj, personalitete që pushtetit vendor, e mes tyre dhe biri i DARDHËS, prof. PETRIT BARA, mjeku i njohur.Shkelqesia e Tij zoti ILIR META, erdhi në vendlindje e Artistëve, Zall Dardhë, për të dekoruar disa personalitete e veçanërisht artistët e DARDHËS në vite.Sa herë i jepen tituj e merita ELEZ ISUF NDREU, kuptoj se përsëri është pak për këtë figurë historike si Gjenerali më shajak Elez Isufi, tani më dhe” Dekoratën e Flamurit Kombëtar”. Nderon zoti President ” Nderi i Kombit” Artistin shumë dimesional në krijmtarin e tij HAZIZ NDREU, personaliteti i letrave shqipe, ndoshta i vetmi që në një hark kohorë të shkurtër janë shkruar 4 libra kushtuar jetës dhe veprës së Nderi i Kombit Haziz Ndreu , shkruar nga 4 personalitete të njohur si Prof Bujar Kapexhiu, Ramazan Bogdani, shkrimtari dhe studiuesi Xhafer Martini dhe nga Xhevair Abazi.MUHARREM XHEDIKU themeluesi i tangos shqiptare nderohet me titullin KALORS I LIRISE.
Nderohet ” PËR MERITA TE VEÇANTA zoti

Agim Cani

AGIM CANI, një personalitet i njohur në biznes, në mirë administrim të pushtetin lokal, një sponsorizuesi për vendlindjen, por dhe në aktivitete tjera në Dibër e jashtë saj, veçanërisht në ” Oda dibrane, botim libra , dokumentar televiziv, këngë për Zall Dardhë e figura të njohura në Dardhë. Po kështu më të njëtin titull dhe Presidenti i Ansambli Artistik Kuvendi Zall-DardheAnsambli Artistik Kuvendi Zall-Dardhe zoti Neshat NdreuNeshat Ndreu.

Halil Rama , shkrimtar dhe publicist i njohur, nip në Dardhë,autor i shumë librave e mes tyre dhe  shumë tituj librash shkruar për personalitete të DARDHËS.
Kapedani i këngës QERIM SULA

Razie Sula , “KALORISI I LIRISE, dhënë pas vdekjes, që më këngën e tij është kalorësi i pavdekësisë. Lirie Rasha, ikona e kenges, mes shumë titujsh, nga sot mban titullin ” Kalorës i lirisë.” Dekurohet pas vdekjes i pa lodhur i i kulturës në Dardhë, Dibër e më gjerë Xhelal Çerpja. SAJHE POLESHI më shumë këngë të saj, e më hitin e viteve ” O mirë se na erdhe” tani mban titullin Mjesht i madh, Lutfi Ndreu, kompozitori
Xhelil Imeraj . po kështu Sherif Dervish , pas vdekjes.
Me moderator të mirënjohurin

Defrim Methasani

DEFRIM METHASANI për popullin u dha një koncert me këngë e valle, e për nder të Presidentit Ilir Meta dhe personalitetet që e shoqërojnë u interpretuan vallja KUVENDI dhe një kolazh me këngë nga artistët dernjan.