Bien në prangat e policisë dy shqiptarët, mbushën kamionin me kanabis

67

Dy burra nga Melburni i kanë shpëtuar kohës së burgut pasi kamioni i tyre me lëvizje të ngadaltë tërhoqi vëmendjen e policisë, duke gjetur brenda tij 200 kg kanabis të freskët.

Bëhet fjalë për Endri Mancka, 30 vjeç dhe Spartak Krasniqi, 31 vjeç, të cilët morën urdhra korrigjimesh dy vjeçare me 200 orë punë të papaguara.

30-vjeçari ishte duke drejtuar mjetin dhe Krasniqi ishte pasagjeri ku patrullonte praninë e policisë në periferi të Melbourne, menjëherë pas mesnatës në korrik, 2018.

Pasi ndjenë erë kanabisi, oficerët kërkuan të shihnin pjesën e pasme të kamionit dhe zbuluan sasinë e madhe, me vlerë deri në 437,000 dollarë australianë.

Mancka pranoi se kishte marrë me qira automjetin, por tha se Krasniqi nuk ishte i përfshirë në çështje.

Krasniqi i tha policisë se Mancka e thirri atë duke kërkuar ndihmë për të kryer transportin gjatë natës.

Krasniqi tha se besonte se bima ishte për t’u hedhur diku. Ai tha se ai dhe Mancka do të merrnin 2000 dollarë për detyrën.

Gjykatësi i Gjykatës së Qarkut Mandy Fox tha se dyshonte se kanabisi ishte për t’u hedhur dhe nuk u bind se të korrat ishin për një qëllim të palidhur me trafikimin.

“Ka diçka që nuk ka gjasë për të paguar 2000 dollarë për të ndihmuar në disponimin e një kulture të vlefshme të kanabisit të freskët“, tha ajo të mërkurën.

Gjykatësi Fox tha se burrat me origjinë shqiptare kishin histori të mira pune dhe kishin turp për sjelljen e tyre.

Ata u dënuan nga një juri muajin e kaluar për posedimin e një droge të varësisë, por u pastruan nga vepra më e rëndë e trafikimit.

“Mesazhi duhet të dërgohet se nëse posedoni një sasi të konsiderueshme të një droge të paligjshme, edhe nëse nuk jeni duke e trafikuar, duhet të prisni një ndëshkim të ashpër,” tha gjyqtari.