Flet nxënësi i Fishtës: Këto vargje ia recitova Fishtës para 80-vjetësh

629

Ikona e fotografisë shqiptare, Piro Mosi, shkodrani që lundi në Snkodër, u rrit e zhvilloi aktivitetin në Sarandë dhe sot jeton në SHBA, por nuk harron përvit të vijë çdo verë në Sarandë, suprizon përsëri në gazetën ” Telegraf”, gazeta e prefeuar e tij për të publikuar kujtimet. Nga familja e njohur Mosi, nip i Hilë Mosit, sot suprizon duke recituar pas 80 vitesh poezinë e Gjergj Fishtës. 92 vjeçari Piro Mosi thotë se këtë poezi e ka recituar 80 vite më parë në moshën 12 vjeçare kur ishte nxënës në vitin e parë të Liceut Françeskan të Shkodrës. Në atë kohë, thotë Piro, drjetor ishte Fishta I madh. Fishta erdhi në klasë dhe mësuesj i letërsisë dhe muzikës, Martin Gjoka, më ngriti mua para klasës të recitoja Fushtën para Fishtës. U emocionova shumë sa dhe sot kam emocione. U ngria dhe recitova dhe në fund Fishta më përqafoi. Kujtimet do ti botoj tek gazeta juaj për Liceun Françeskan, por sot, pas 80 viteve do recitoj përsëri atë pjesë poetike qa nuk më ka ikur nga memorja. Piro Mosi, mik I gazetës ” Telegraf” ikonë e fotografisë shqiptare, me një memorie të admirueshme për moshën, përcjell ekluzivisht për ” Telegraf” vargjet e recituara 80 vite më parë para Fishtës së madh